• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

kekova günlük tur

kekova günlük tur


KEKOVA’NIN OLMAZSA OLMAZI GÜNLÜK TEKNE TURU

Dünya’nın gözdesi Antalya, Antalya’nın gözdesi Kaş, Kaş’ın gözdesi de Kekova... Dünyanın en temiz denizine ve doğasına sahip olan Kekova’yı en özel kılan şeylerden biri de tekne turlarıdır. Çünkü bu doğa harikasının tadını çıkarmak, kara ulaşımı ile yaşayamayacağınız deneyimleri yaşatır size. Bu yüzden Kekova’ya gelindiğinde tekne turu yapmadan dönmek olmaz. Denizsiz, yeşilsiz tatil olmaz diyenlerin uğrak yeri olan bu yegane tatil beldesi, tekne turlarıyla daha da şenlenir.

Kekova’da günlük tekne turu denizcilerin hem görsel şölen yaşayıp hem de doyasıya eğlendiği aktivitelerden biri olarak görülüyor. İnsanlar; aileleri ya da arkadaşlarıyla günü birlik denize açılarak kendilerini Akvaryum Koyu’nun kollarına bırakıyor, Batık Kent’i keşvediyor ve Korsan Mağarası’nın kayaları arasından gelen esintiyle büyüleniyor. Tekne turunda uğrak noktalardan Gökova Koyu’nda denizden kayalıkların üstündeki mükkemmel yeşili izlemek ayrı bir keyif veriyor. Torosların eteğinde dünyanın en güzel mavisinin içinden bu güzelliklere  bir kere merhaba diyen mutlaka en az ikinci kez geri geliyor. Dünyanın sayılı yerlerinden biri olan Kekova sit alanı olarak korunmakta olduğu için bu değerleri görmüş olmak da tatilcilere ayrı bir mutluluk veriyor.

Üçağız’dan düzenlenen tekne turları hem zamanı doğru kullanmak hem de bu güzel mekanın tadını çıkarmak için ideal bir yöntem ve etkinlik. Hem eğlenip hem de yeni şeyler keşfetmek her insanın isteyeceği unutulmaz şeylerin başında geliyor. Hele ki bunu, binlerce yıllık antik, tarihi yapıların doğa ile birlikteliğini keşfederek yapmak, insanlar için değeri bilinmesi gereken anlardan biri halini alıyor. Günlük tekne turundayken karşılaşacağımız kültürel değerlerse Roma, Bizans ve Likya dönemlerinden günümüze kalan antik kalıntılar. Dünyanın neredeyse çok az yerinde deniz turu yaparken antik mirasa şahit olabilirsiniz. Günlük tekne turları yemekli ve eğlenceli olduğunuz için zaman geçirmekten sıkılmaz, teknenin belli alanlarında dinlenebilir, bazen kalabalığa karışıp eğlencenin tadını sonuna kadar çıkarabilir, bazen de Torosların eteklarindeki manzarada kaybolabilirsiniz. Dolayısıyla Kekova’da tekne turuna çıkmak bir insanın hayatında mutlaka yapması gereken şeyler arasında yer almalı.