• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

Kekova Üçağız Ulaşım

Kekova Üçağız Ulaşım


KEKOVA’YA ÜÇAĞIZ’DAN ULAŞIM HEM DAHA HIZLI HEM DE DAHA KEYİFLİ

Kekova güzelliklerinin tadını en iyi şekilde çıkarabilmek için yapılması gereken ve yıllardır en çok talep gören şey tekne turuna çıkmak. Tatilcilerin gözde mekanı olan Kekova hem tarihin hem de doğanın dokusunu bünyesinde taşıyan özle yerlerden biri. Bu iki muhteşem manzaraya hakim olabilmek ise tekne turu ile demir atılan koylardan geçiyor. Kekova bölgesine ulaşım tıpkı bu güzel yerin ruhu gibi nazlı olsduğu için çok da kolay değil. Fakat kolay olmaması kötü olduğunu gösterir mi? Hayır, elbette ki göstermez.

Kekova bölgesine ulaşım en rahat ve güzel şekliyle deniz yolu vasıtasıyla gerçekleşiyor. Bölgeyi görmek aynı zamanda eğlenmek, mükemmel turkuazın tadını çıkarmak, yolculuk sırasında yorgunluk atmak isteyen tatilcilerin en çok tercih ettiği yöntem de elbette ki tekne turu. Tertemiz suyu, tarihi dokusu ve huzuruyla Kekova’ya ulaşımın mavi yolculukla yapılması bölgenin konumu ve özellikleri açısından da oldukça değerli ve anlamlı bir hal alıyor. Çünkü bu sayede Likya yolu, Roma ve Bizans Kalıntıları, Batık Şehir Dolkisthe, Myra Antik Kenti ve daha nice güzelliği de denizden görmüş oluyorsunuz.

Kekova’ya ulaşımın birkaç farklı yolu olduğunu yazımızda belirtmiştim, bu yollar kara ve denizden Kaş ve Demre üstünden çeşitli şekilde olsa da en kolay ve rahat yol Üçağız limanının kullanıldığı alandır. Çünkü Üçağız limanından tekne ile hareket ettiğinizde diğer bölgelere nazaran daha kısa sürede bölgeye ulaşmış oluyorsunuz. Örneğin Kaş ve Demre civarından Kekova’ya ulaşmaya kalkarsanız gidiş 2 saatinizi dönüş de 2 saatinizi alacaktır. Fakat 4 saatinizi harcayarak ulaşım yapmak yerine Üçağız’dan mavi yolculuğu seçip hem keyifle hem de kısa sürede Kekova’ya ulaşabilirsiniz. Bu sayede Üçağız Köyünü, oradaki yaşam şeklini ve doğal güzellikleri de tatmış olursunuz. Kekova’ya gelmek için ilk olarak Antalya’dan Kaş’a ulaşmanız gerekiyor, bu 3 saatlik yolculuğun ardından tekrar bir iki saat daha yolculuk yapmak tatilciler için yorucu olabiliyor, dolayısıyla tekne ile Üçağız’dan yarım saatte Kekova’ya ulaşmak oldukça kolay ve güzel bir yol olarak karşımıza çıkıyor.