• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

Akdenin Gizli Mucisesi

Akdenin Gizli Mucisesi


AKDENİZİN GİZLİ MUCİZESİ SİMENA

Akdenizin kalbinde muhteşem bir yarımada Kaleköy ve içine aldığı Simena, Aperlai (Sıcak) İskelesi, Teimiussa (Üçağız), Gökkaya Koyunu ve Akvaryum Koyu ile birlikte doğanın güzelliklerini bünyesinde barındıran, denizin ve yeşilin içinde bir tatil beldesi... Kendinizi doğanın kucağında hissettiğiniz bu yer hem turizm açısından, hem tarihi açıdan, hem de kültürel açıdan oldukça çarpıcı ve ilgi çekici.

Simena M.Ö. 4. Yy’da kurulmuş olan bir Likya kenti. O günden beri yaşam yeri olarak kullanılmış, coğrafi özellikleri, tarihi ve de kültürüyle adını yaşatmaya devam etmiş bir bölge. Simena o günden bugüne gözü gibi sakladığı kalıntılarıyla da ünlü. Örneğin Kaleköy Kalesi bölgedeki en sağlam kalıntılardan biri. Bunun yanında kaleye çıkarken Eksedraya ve İdargus oğlu Mentor’a adandığı belirtilen lahitler de bu muhteşem geçmişi bir kez daha gözler önüne seriyor. Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Simena Antik kenti; 300 kişilik antik tiyatrosu, kaya mezarları, su sarnıçları, kilisesi ve diğer kalıntılarıyla doğanın kabuğunda kültürel bir zenginlik abidesi olarak yaşamına devam ediyor.

Antik bir kent olmanın yanında ziyaretçilerine mavinin ve yeşilin en güzel tonunu sunuyor olması, hem dinlenebileceğiniz, hem kültürel açıdan kendinize bir şeyler katabileceğiniz, turizm açısından gelişmiş olması sebebiyle de tatilinizi yaparken eğlenebileceğiniz bir bölge burası. Deniz ve güneşim dansını yılın her anı yaşayabileceğiniz Simena bölgesinde yazın ve kışın  tadı da her zaman farklı oluyor. Antik Likya Yolu’nun üstünde olan bu bölge yılın her dönemi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Dolayısıyla bölgenin enerjisi insanda oldukça farklı bir ambians yaratıyor. Hem doğal hem kültürel ve tarihi hem de turizm açısından değerli olan Simena Antik Kenti, ülkemizin ve hatta dünyanın sayılı bölgelerinden biri. Büyüleyici güzelliğiyle teknolojiyi, yoğun iş hayatını tamamen unutup tatilinizin keyfini çıkaracağınız Simena, bölge halkının misafirperverliği ile de ünlenmiş durumda. Turizm açısından önemli bir yer olan Simena ve Kaleköy’ün minik pansiyonları size stresten uzak, keyifli ve eğlenceli bir zamanlar sunmayı amaçlıyor. Unutmayın ki Simena Antik Kenti Likya Yolu üstünde doğanın kalbi sayılan Akdenizde gizlenmiş bir mucize.