• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

KekoVa Tarihi

KekoVa Tarihi


Kekova Akdeniz’in batısında 2. yüzyılda yaşanan depremler sonucu sular altında kalan Likya’nın ticaret merkezlerinden Kekova limanı ve batık kent, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Antalya’nın kekova üçağı köyü yakınlarındaki Kekova, tarihi dokusu ve Akdeniz’in en temiz denizine sahip olması dolayısıyla turistlerin uğrak yeri olurken, sualtı ve su üstü olağanüstü güzellikleri de bünyesinde barındırıyor. Mavi yolculuk yapanların kolayca ulaşıp gezebildiği Kekova’yı Anadolu Ajansı foto muhabiri Cem Özdel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan özel izinle Müze Görevlisi İlknur Erdoğan, dalgıçlar Erkan Çağlar ve Cem Gazivekili eşliğinde fotoğrafladı.

Yüzme ve dalışın yasak olduğu, özel izinle dalış yapılan bölgede, su altında kalan tarihi yapıların büyük bölümünün yıkıldığı ve bir bölümünün ise akıntılar nedeniyle deniz kumu altında kaldığı görüldü. Kekova adası kıyısından yaklaşık 30 metre açıkta ve 20 metre derinlikte de yüzlerce amforanın define avcıları tarafından kırıldığı dikkati çekti. Kekova adasından deniz içerisine uzanan merdivenlerin hala sağlam kaldığı görülürken, adanın kuzey tarafında bulunan iki limana ait mendireklerin yıkılmadığı ancak yakınlardan geçen teknelerden atılan çöplerle çevrelendiği gözlendi.