• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

Kekova Üçağız Gezilmesi Gereken Yerler

Kekova Üçağız Gezilmesi Gereken Yerler


KEKOVA ÜÇAĞIZ’DA MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Bir doğa mucizesi olan Kekova, yıllardır tatilcilerin gözde mekanı olsa da son dönemde buraya ilgi biraz daha artmaya başladı. İnsanlar artık yalnızca deniz tatili yapmak istemiyor. Tatilde amaç artık zamanı renklendirmek, kültürel yapılar görmek, eğlenmek, dinlenmek, yeni şeyler öğrenmek üstüne şekilleniyor. İşte tam da bu yüzden, yani bu şartların hepsini aynı anda karşıladığı için Üçağız, benim doğduğum bu harika yer, daha da fazla ün kazanmaya başladı. Ayrıca her zamanki gibi daha önceden burayı deneyimleyenler  içinse vazgeçilmez bir tatil yeri olmaya devam ediyor.

Siz de Kekova’yı ve Üçağız’ı merak edip tatilinizi burada yapmak istiyorsanız mutlaka görmeniz gereken çok önemli yerlerden bahsetmek istiyorum. Hem doğal güzellik hem de kültürel güzelliklerin olmazsa olmazlarının başında Batık Kent geliyor. Yüzlerce yıldır denizin altında yaşayan bu harika yeri tekne turu ile görebilirsiniz. Dolayısıyla hem eğlenip hem öğrenmek Üçağız’da yapacağınız tatilin ana konsepti olabilir. Sonrasında görmeniz gereken diğer antik makanlar ise;  Kaleköy’de Simena, Gökkaya koyunda Istlada, Kekova’da Aperlai’dır. Elbetteki çevrede şahit olacağınız kilise ve bizans kalıntıları da bu tarih şöleninin en anlamlı yanlarından biri. Bunun yanında mavinin en güzel halini yaşayacağınız tekne turu ile Korsan Mağarası’ndan geçme deneyimini yakalamak da zihnize unutamayacağınız anlardan biri olarak yerleşecek tatilinizi keyifle sürdüreceksiniz.

Kekova Adası’nı tekneyle keşfe çıkarken göreceğiniz diğer adalar; Aşırlı Ada, Toprak Adası, Kişnali Ada ve İç Ada’dır. Siz de tıpkı doğa gibi gökyüzünde parlayan güneşin tadını çıkarırken güzelim mavi – yeşil suların üstünden size el sallayan bu adaların çevresinde serin sularla beraber yorgunluğunuzu atacaksınız. Akdeniz’in en temiz denizine sahip olan bu adada tatil yapmak, Üçağız’da köy yaşamını deneyimlemek, tarihi kalıntıları keşfe çıkmak, tekne turuyla ünlü bu bölgede turkuaz suların tadını çıkarırken doğal güzelliklerle büyülenmek Üçağız’a tatile gelenler için mutlaka ama mutlaka yapması gereken şeyler arasında. Likya Bölgesi’nin mavi incisi Kekova zamanın ve tatilin değerini bilenlerin uğrak mekanı. Buraya geldiğinizde yukarıda önerdiğim yerleri görmeden ayrılmayın, pişman olmayacaksınız.