• info@kekovaholiday.com
  • 05352243806

Kekova Yapılacaklar

Kekova Yapılacaklar


KEKOVA’DA NELER YAPILIR?

Sıcak yaz günlerinde tüm bir yılın yorgunluğunu atmak isteyen tatilcilerin gözde mekanı Kekova’da tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirmeniz hiç de zor değil. Yaz tatilinizi dinlenmek, eğlenmek ya da öğrenmek üzerine şekillendirdiyseniz Kekova ideal rotalardan biridir.

Masmavi denizi, o denizin tertemiz kokusu ve rüzgarın huzurlu hissiyatı Kekova’nın yegane güzelliklerinden olsa da burada yapabileceğiniz o kadar fazla aktivite var ki! Bunlardan ilki deniz tatillerinin vazgeçilmezi tekne turu elbette. Kekova’nın doğasını denizden izlemek, tarihi dokusunu uzaktan gözlemlemek herkesin keyif aldığı şeylerden biri. Bunun yanında tukuazın en güzel tonuna sahip olan suyun altını görebilmek, yunusları ve karetta karettaları yakından izlemek, tüm yaşanmışlıklarıyla beraber suyun altına gömülmüş o güzel Batık Şehri tekneden gözlemlemek yaşanacak en özel hissiyatların içinde sayılabilir. Burada tekne turları konuklar ve onların zamanları için özenle ayarlanmıştır. Dolayısıyla Kekova’da günlük, yarım günlük, saatlik ve ekstra tekne turlarına çıkabilirsiniz.

Dalış severler için Akdeniz’in birçok bölgesi gibi Kekova’da önemli bir değerdir. Burası profesyonel ve amatör dalışçılar için ideal bir alan olarak bilinir. Mavi suların altındaki gizemi çözmek isteyen herken bu dalış turlarının keyfini çıkarmalıdır.

Sevdikleriyle ayın, yıldızların günün ve gecenin keyfini çıkarmak isteyenler için özel mehtap turları ise Kekova’da yapılacak bir diğer aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Her türlü kutlama, evlilik teklifi ya da sürpriz mehtap turlarıyla daha da güzel bir hal alıyor.

Tekne turunda Korsan Mağarası’ndan geçerken doğanın büyüsüne kapılıp gitmemek hiçten bile değil. Likya, kaya mezarları, Kale Köy, Tersane Koyu, Akvaryum Koyu, Kocakarı Koyu kendinizi serin suların kucağına bırakıp doğa ile bütünleşeceğiniz en özel yüzme alanlarıdır. Tekneden kendinizi bu mavi güzelliğin kollarına bırakmak ve her şeyi unutup sadece yüzmek belki de en rahatlatıcı şeylerden biri olacaktır.

Kültür tatili yapmak isteyenler için ise bulunmaz bir nimet sayılabilir Kekova. Antik bir hazineye sahip olan bu adada gezip görebileceğiniz çok değerli kalıntılar, anıt mezarlar mevcut. Ağaçların yeşili toprağın kahveye çalan rengi ve denizin mavisiyle birleşen bu kalıntılar hafızalarda iz bırakacak birer anı halini alıyor.